søndag den 19. februar 2012

LegoWorld - når far og datter bygger.

Vinterferien har været en ommer! Influenza, skadestue og lægebesøg har ligesom været dette års overskrifter på hvad der skulle have været en rolig uge med tid til hygge og leg. Men nej.

Derfor valgte jeg på denne sidste dag i ferien, nu hvor sygdommen endelig havde sluppet sit tag i os, at satse alt på at give Dharma en særlig oplevelse, - så hun da fik den med sig. Valget faldt på Lego World i Bella Centret. Det var sidste dag i dag, hundedyrt, - men så absolut det hele værd.

Dharma vidste blot vi skulle et sted hen med en masse lego-klodser, men hendes øjne blev MEGET store da hun så HVOR mange klodser der var. Og hvor meget der var at lave for sådan en som hende. Jeg kan ikke remse alle vore aktiviteter op, - men vi nåede da at blive bange for Darth Vader (stort), vinde en t-shirt (større) og at bygge en Dharma-beholder ud af bitte små klodser (mega-sjovt). Derudover var der naturligvis karrusellen, hoppeborgen, live-musikken og alt det andet sjove.

Dharma har aldrig leget særlig meget med lego så det var en ny verden for hende. Jeg lod hende 100% bestemme retning og hastighed, og på den måde kom vi faktisk omkring det hele. Det store hit var Lego's nye serie til piger kaldet Friends, - som i Dharmas verden sad lige i skabet! De var søde, med accessories og pænt hår. Sådan Lego!

Mens Dharma var optaget af diverse aktiviteter, fik far her også lige observeret lidt rundt i de store haller. Jeg så en masse glade, kreative og begejstrede børn. Også dem der selv var blevet så gamle at de havde deres egne børn med. Fædrene var dybt dybt koncentrerede i de vildeste lego-kreationer, så sønnikke og vedhæng ligeså langt gled over i en ny aktivitet. Alle legede. Alle med klodser. Om der så var hydraulik, små-plastic-håndtasker eller duplo-giraffer involveret.

Vi kom naturligvis hjem med en større indkøbspose fyldt med lego-grej, - noget af det var noget vi købte i den meget strategisk anlagte lego-shop ved udgangen, - men langt det meste var faktisk gratis og noget man fik udleveret undervejs. Godt gået Lego.

Dharma fortalte mig flere gange at i dag var en fantastisk dag. Missionen lykkedes, - og som vi sad der dybt begravede i dagens sidste mission: at begrave Dharma i klodser, - slog det mig at vi ikke bare byggede med klodser. Vi byggede så meget mere op. Hende og jeg. Og dét er en god leg...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar