mandag den 4. juli 2011

At blive 5 år i børnehøjde

Der sidder 7 drenge og 6 piger på gulvet. De fleste har bare tæer, og alle en muffin i hånden. De er mellem 3 og 6 år, - og udgør dagens fremmødte på Dharmas børnehavestue: "Stjernen".

Der er også 3 voksne. En pædagog, en vikar og en far - og det var så mig :o Efter en fødselsdag hjemme med de store piger og endnu en fødselsdag for familien igår, er det nu blevet sidste akt i forestillingen "Dharma 5 år". En farverig, livsbekræftende, udmattende og unik forestilling jeg her vil skitsere blot en enkelt scene fra:

Vi har stadig bare tæer, - og vi begynder at gnaske på vores muffin som Dharmas mor havde bagt til dagen. Pædagogen sætter så en 5 armet lysestage ind midt i rundkredsen, og pludselig bliver alle 13 unger muse-stille. Jeg var tydeligvis den eneste der ikke vidste hvad der nu skulle ske...

Pædagogen tog en tændstik frem. Hun strøg den til ordene: "først blev Dharma født..." Hun førte så den tændte tændstik langsomt hen til det første store røde lys "og så blev hun 1 år". Da disse ord var sagt røg det ud af munden på en lyshåret pige "og så gik hun i vuggestue ikk??" :o) Tændstikken blev ført videre til det andet lys "og så blev Dharma 2 år" - igen musestille "og så blev hun 3" og da det tredje lys var tændt råbte pigerne: "og så kom hun herind og blev vores ven!"

Sådan fortsatte lys-tændingen til der var lys i alle 5 store flotte røde lys... Dharma var tydeligvis glad og stolt, - og man kunne se på både hende og hendes venner at det var stort at få lov at komme op og puste lysene ud, for derefter at dele frugten ud til alle.

Et dejligt lille øjeblik i selskab med umiddelbare, glade og fortællelystne unger, som gavmildt deler ud af deres verden. De har også vand i kælderen, en overbo der vistnok hedder Villy og som sjovt nok starter alle sætninger med "og ved du hvaaaad...?"

En oplevelse jeg aldrig ville have været foruden, og som står som et passende 3. akt i verdens smukkeste forestilling.

Tillykke kære Dharma - du er elsket højere end du aner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar